Δικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο καλύτερης συσκευασίας (Design Olymp Award) έχουν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Τα προϊόντα προς αξιολόγηση θα πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση για γευσιγνωσία και ότι τα διακριτικά στοιχεία αναγράφονται σωστά και με σαφήνεια στην ετικέτα, προϊόντα δηλαδή έτοιμα για διάθεση προς το καταναλωτικό κοινό.

Αξιολόγηση

Οι επιχειρήσεις που θα βραβευθούν έχουν το δικαίωμα προβολής της βράβευσής τους χρησιμοποιώντας τα λογότυπα των βραβείων και του θεσμού. Το Προϊόν αξιολογείται από κάθε μέλος της Επιτροπής. Ο γενικός βαθμός, με βάση την κλίμακα του 100, είναι αποτέλεσμα της σταθμισμένου μέσου όρου των ξεχωριστών βαθμολογιών.

Οι κατηγορίες βραβείων είναι:

  •     Βραβείο ετικέτας
  •     Βραβείο περιέκτη (συσκευασία προϊόντος)
  •     Βραβείο καινοτομίας
  •     Βραβείο συνολικής εικόνας προϊόντος

Τα βραβεία για καθεμία από τις παραπάνω ξεχωριστές κατηγορίες είναι τα εξής:

  •     ΧΡΥΣΟ Ολυμπιακό βραβείο design, τα προϊόντα με 89% και παραπάνω συνολικών βαθμών
  •     ΑΡΓΥΡΟ Ολυμπιακό βραβείο design, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 77% και 88%
  •     ΧΑΛΚΙΝΟ Ολυμπιακό βραβείο design, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 65% και 76%

Ομάδα κριτών-αξιολογητών

Την ομάδα κριτών έχει αναλάβει η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας με πρόεδρο τον Κο Τζανέτο Πετροπουλέα. Τα προϊόντα δοκιμάζονται από πολυάριθμο πάνελ 10 κριτών.

Γιατί να συμμετάσχω

Η στρατηγική του marketing που κάθε επιχείρηση τροφίμων και ποτών ακολουθείτε ενισχύεται με τα βραβεία Design Olymp Awards. Έχει λόγο να τονίζει την ανωτερότητα των προϊόντων της σε υποψήφιους αγοραστές. Η γνωστή φράση ότι πρώτα αγοράζει τα μάτι του καταναλωτή και μετά η τιμή του προϊόντος, ενισχύει την συμμετοχή στον διαγωνισμό αφού το λογότυπο του βραβείου πάνω στην ετικέτα του προϊόν βοηθάει στην αύξηση των πωλήσεων.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανά ομάδα προϊόντος (π.χ. γιαούρτι) ανέρχεται στα €180 + ΦΠΑ20% = €216 και μέχρι 4 προϊόντα της αυτής ομάδας (π.χ. γιαούρτι με μέλι, γιαούρτι με φράουλα,…). Αν η ομάδα προϊόντος έχει παραπάνω από 4 τεμ προϊόντα, από το 5ο και μετά το κόστος είναι 50 ευρώ + ΦΠΑ ανά προϊόν.

Τρόπος συμμετοχής

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 26 Μαίου. Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας κάνοντας κλικ εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στο www.olympawards.co.uk/el